Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از کتاب «خبر خوب؛ به مثابه یک رویکرد رسانه‌ای» نوشته محسن مهدیان صبح امروز با حضور محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد کابینه دولت نهم و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس، حمید حسن‌پور رئیس دانشکده رسانه خبرگزاری فارس و ابراهیم رضایی نماینده مجلس در ساختمان دانشکده این خبرگزاری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفار هرندی: رسانه‌های دیگر هم به «خبر خوب» که برند خبرگزاری فارس است بپیوندند

محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که پدیده‌ای که امروز تبدیل به کتاب شده «خبر خوب» در اطلاع‌رسانی‌ها و مدیریت خبری است، و این پدیده امروز می‌تواند برای خود مانیفستی ارائه دهد، گفت: من با این مقوله از گذشته‌های دور انس داشتم. زمانی که در دهه ۷۰ در روزنامه کار می‌کردیم، تصمیم گرفتیم در یک ستون جلوه‌های زیبایی را بازگو کنیم و اتفاقات زیبایی که در بلوای اطلاع‌رسانی‌های مکدرکننده برای خاطرها به وجود می‌آید را بیان کنیم، در واقع به نوعی خوبی‌ها را بازگو کنیم. مثل همان برف خوبی که پس از خشکسالی باریده بود. بعد که این سوژه را آغاز کردیم متوجه شدیم که خوانندگان هم همراه ما شده و برایمان سوژه ارسال می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند و بابی گشوده شده بود که زیبایی‌ها را منعکس کنیم.

صفار هرندی در ادامه با بیان این که این مسیر، مسیری پرچالش است؛ یعنی باید آن را با دعوا پیش برد گفت: علت آن است که مسیر دیگری که تاکنون در چند سال پیش رفته خود را جا انداخته، اما از زمانی که گرگ انسان مطرح شد، خصلت‌های گرگ‌گونه تابلوی برجسته‌ای بود و اخبار منفی برجسته‌تر دیده می‌شد. متأثر از این وضعیت، طبیعی است فکر می‌کنیم برای جا نماندن از غافله باید این خط ادامه یابد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه  نباید نگران شد چون انبیاء یعنی «اخبار» و همیشه آنها امواج را می‌شکنند و با آن مبارزه می‌کردند تصریح کرد: احدوثه به معنای واقعه و حادثه است و جمع احادیث شمرده می‌شود، البته قرآن را با کلمه حدیث می‌شناسیم و حدیث همان خبر تازه است. این حدیث و خبر حاشیه‌ای دارد به نام «احدوثه» که به معنای واقعه و حادثه است. قرآن مملو از احدوثه‌هاست. جالب است در این اطلاع‌رسانی قرآنی شما چه حسی را دریافت می‌کنید، چون دائم و همزمان در کنار دادن یک عنصر از جنس خبر نگرانی یا امید مشاهده می‌شود. هر چند در لسان قرآن کریم آن خبری که کارش درست است، نبأ است که انبیاء هم از همین ریشه یکسان هستند، چون نبی کسی است که خبری صحیح را می‌آورد و در آن خطایی دیده نمی‌شود. این خبر عظمت دارد و مفید است.

وی با بیان این که اگر قرآن را مجموع این موارد بدانیم که به پیامبر نازل شد، باید بدانیم اخباری از گذشته، حال و آینده می‌دهد، توضیح داد: اینها اهدافی است که ما برداشت می‌کنیم، چه بسا خدا مقصدی متفاوت در نظر داشته باشند که در گنجایش دریافت انسانی نیست، ولی باید بدانیم بعضی از این خبرها برای یادآوری و ذکر است؛ یعنی بدانیم و خبر داشته باشیم؛ چراکه معرفت‌افزاست و برای عبرت بیان شده است. برای هشدار و انذار، برای بشارت آمده است.

صفار هرندی با بیان این که در کنار هشدار بخش‌هایی با محتوای بشارت در آنها برجسته است، مثل ۹۹ درصد سوره الرحمان که حاوی بشارت به انسان‌هاست، گفت: البته آیاتی که وجه قالبش انذار باشد هم داریم، اما در همان آیات نیز پنجره‌ای امیدوارکننده باز می‌شود که انسان را بشارت می‌دهد.

صفار هرندی که خود سال‌ها در کار رسانه فعال بوده می‌گوید:‌ در کار روزنامه‌نگاری گاهی با راست و دروغ اطناب پدیده آمده و گاهی اخباری بافته می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در انتخابات فردی را بزرگ می‌کنیم و حتی با او تا جهنم هم پیش می‌رویم، توضیح داد: در همین راستا قرآن کریم می‌فرمایند شیطان در پی افراد افتاده  و کسانی از ابلیس تبعیت می‌کنند و آنها را تا غاوین پیش می‌برد. قرآن می‌فرماید مثل این افراد مثل سگ است؛ (واتل علیهم نبا الذی ءاتینـه ءایـتنا فانسلخ منها فاتبعه الشیطـن فکان من الغاوین (و بر آنها بخوان سرگذشت آن کس را که آیات خود را به او دادیم؛ ولی (سرانجام) خود را از آن تهی ساخت و شیطان در پی او افتاد، و از گمراهان شد!)
ولو شئنا لرفعنـه بها ولـکنه اخلد الی الارض واتبع هویـه فمثله کمثل الکلب ان تحمل علیه یلهث او تترکه یلهث....(و اگر می‌خواستیم، (مقام) او را با این آیات (و علوم و دانش‌ها) بالا می‌بردیم؛ اما اجبار، بر خلاف سنت ماست؛ پس او را به حال خود رها کردیم و او به پستی گرایید، و از هوای نفس پیروی کرد! مثل او همچون سگ است که اگر به او حمله کنی، دهانش را باز، و زبانش را برون می‌آورد، و اگر او را به حال خود واگذاری، باز همین کار را می‌کند)

وی با بیان این که گاهی انحراف‌ها در اطلاع‌رسانی هم موجب سیر اشتباه مخاطب می‌شود، گفت: مثلاً انحراف‌ در اطلاع‌رسانی، ببینید امروز در مورد این موضوع که در دهه ۶۰ که جریانات سازمان مجاهدین به وجود آمد چه می‌گویند؛ عنوان شده با سازمان مجاهدین بد برخورد شد که آنها شورشی شدند. می‌توانستیم این گونه با آنها برخورد نکنیم، اما قرآن کریم می‌گوید به آنها کاری داشته باشید و چنانچه کاری نمی‌داشتید همین گونه بودند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سوره انسان، گفت: این سوره خبر می‌دهد از خانواده‌ای که خود را برای یتیم، مسکین و اسیر سه شبانه روز به سختی انداخته و در آخر نیز طعام برایشان می‌آید ولی الان اگر کسی کار خوب انجام دهد و چنانچه خود گرسنه باشد و غذایش را به دیگری دهد، او را دیوانه می‌پندارند.

صفار هرندی به اطلاع‌رسانی‌هایی در مسیر تربیت هم اشاره کرد و گفت: خبر رسانی‌ها باید جامعه را به سمت تربیت پیش ببرد. این نقد متوجه همه ماست، وقتی هر روز خبر می‌دهیم عده‌ای اموال بیت المال را خوردند، مردم آن را کم کم طبیعی می‌پندارند که عده‌ای مال ما را می‌خورند و اتفاق و برخوردی هم رخ نمی‌دهد. در حالی که این خبر بد است و به تازگی قوه قضائیه در کنار این خبر بد، موضوع را به نحوی خوب جلوه می‌دهد و می‌گوید در جایی که ۳ هزار میلیارد ریال به بیت المال دست درازی شده، با آنها برخورد شد، پول‌ها پس گرفته شد و ۶۰۰ میلیارد تومان هم جریمه دریافت شد. می‌بینید که خبر باید دقیق و کامل منتقل شود تا مردم تنها با نیمه بد آن مواجه نشوند و دچار ناامیدی نباشند. این اخبار موجب پمپاژ نوعی احساس یاس می‌شود. البته ذره‌ای از کینه و نفرت به حراج بیت المال نباید کم شود، اما چرا در هاله‌ای از یاس برای مردم این موارد را می‌گویید. اجازه دهید مردم با نشاط این اخبار را دنبال کنند.

وزیر ارشاد کابینه دولت نهم، با بیان این که صفحه حوادث ما از این جهت بد است که به مردم اضطراب و استرس را منتقل می‌کند و در نهایت مردم حس بی‌پناهی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، اضافه کرد: ما در بازنمایی حوادث افراط می‌کنیم. تعداد حوادث بیشتر شد و همین بیان موجب شد ارتکاب  جرم‌های دیگری هم صورت گیرد، اما در قرآن کریم مقایسه میان خیر و شر صورت می‌گیرد و تقابل و ملازمت بهشت و جهنم کنار هم می‌آید. خبر در قرآن داده می‌شود که ایمان را تحکیم کند و باورهایی را جا بیندازد.

وی به سوره احزاب و آیاتی که جنبه هشدار و انذار دارند اشاره کرد و گفت: در همین جا هم بیان می‌شود که به خاطر بیاورید که زمانی که مورد حمله قرار گرفتید خدا برای شما نیروی امداد فرستاد، اما خیلی از ما وقتی به جنگ تحمیلی می‌رسیم و آن را تفسیر می‌کنیم سر تا پای آن را فاجعه می‌خوانیم، در حالی که اگر این جنگ نبود خود را پیدا نمی‌کردیم. با همین جنگ هشت ساله آوازه ایران عالم‌گیر شد. در جنگ، پزشکی و تکنولوژی ما پیشرفته شد. پس ببینید با پدیده‌ای که ظاهر بد دارد برخورد منطقی آن است که این طور بیان کنیم که در جنگ تحمیلی بود که ایران روئین تن شد. ما ۲۰۰ سال مدام در جنگ‌های مختلف می‌دیدیم تکه‌ای از سرزمین‌مان را جدا می‌کردند اما اولین جنگی که رخ داد و ما روئین‌تن شدیم جنگ ۸ ساله با عراق بود.

صفار هرندی در خاتمه سخنان خود با بیان این که کار بزرگی را در خبرگزاری شروع کرده‌اید، که من از دوستان رسانه‌ای استدعا دارم این کار که به «برند فارس» تبدیل شده، در دیگر جوامع خبری هم تکثیر دهند، توضیح داد: ما باید خبر را به نحوی تنظیم کنیم که خواننده از خبر خوب و بد احساس آرامش کند، پس تنظیم آن به نحوی به رسانه‌ها برمی‌گردد. من آقای مهدیان را ستایش می‌کنم در این جهت که بارها دیده‌ام برای گره گشایی از ذهن به خطا افتاده در نسلی که ارتباطی با خیلی از مقولات نداشتند تلاش کرده و این پسندیده است. این ورود به کار خیر و خبر خوب است که امیدوارم این امر خیر استمرار داشته باشد.

* حسینی: مخاطب خوب، خبر خوب لازم دارد/ بی مسأله کتاب نخوانید، اگر سؤال دارید کتاب بخوانید

سیدبشیر حسینی از فعالان حوزه سواد رسانه نیز با بیان این که کتاب را دو بار خوانده‌ام، اما بیشترین زمان مطالعه را به فهرست کتاب اختصاص دادم، گفت: سه لایه، زیرمتن، متن و فرامتن بخش اصلی سخنان من است. حکایت خبر خوب برای سواد رسانه‌ای از این منظر که مؤلف چه انگیزه‌ای داشته،‌ و این که متن را داریم که اثر است و فرامتن که برداشت مخاطب از آن است سه لایه را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان این که خواهش دارم یک بار دیگر فضای خوانش معنادار انجام شود، توضیح داد: معمولاً وقتی حرف از «خبر خوب» می‌زنیم به این موضوع می‌رسیم که آیا خبر خوب به معنای سرپوش گذاشتن و لاپوشانی کردن اطلاعات و فرار از وضع موجود است؟ چون وقتی حال خوب نیست، به سمت نوستالوژی و به سمت آینده فرار می‌کنیم اما وقتی کتاب منتشر شد خیالم راحت شد زیرا جذاب‌ترین قسمت کتاب برایم فهرست آن بود از این جهت که کتاب پر از مسأله است.

حسینی با بیان این که ما دروس را با فصول می‌شناسیم نه مسائل آن، تشریح کرد: ما در مدارس و دانشگاه‌ها بخشی از دروس را علم لاینفع می‌شناسیم چراکه مسأله محور نیستند، اما آقای مهدیان با سؤال پیش رفته لذا خوانش کتاب برایم شیرین بود. کتاب را دو بار خواندم اما فهرستش را بیش از آن، از این جهت فرق کتاب پر مسأله و پایان‌نامه‌های کشکولی اینجا مشخص می‌شود.

وی به فتوت نامه خبری و مرام‌نامه اشاره کرد و با بیان این که تا کنون بیش از ۱۰۰ مرام نامه منتشر شده، گفت: این که عنوان شد اولین فتوت نامه خبری در این کتاب آمده باید توضیح داد که از باب برخی دقت‌ها این فتوت‌نامه بیان می‌شود. فتوت‌نامه‌هایی که باید وجه انگیزانندگی داشته باشند، چون یکی از گم شده‌‌های ما انگیزه است.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه در ذهن خود مرور می‌کردم که ببینم خبر خوب معادل کدام لفظ است و اساسا معادل چیست، گفت: در نهایت به این رسیدم که وقتی قرار است مسئولانه با مخاطب مواجه شویم، باید بدانیم مخاطب خوب خبر خوب لازم دارد، چون یک نوع راهبرد و رویکرد است و به نوعی باید زیبایی در نگاه تو باشد و نه آنچه که به آن می‌نگری.

حسینی با بیان این که ما برای ارتقاء ذائقه مخاطب و اعتلای او در سواد رسانه نیازمند ملاحظاتی هستیم، گفت: هیچ دو مخاطبی اگر یک فیلم را ببینند برداشت یکسان ندارند. در واقع حتی یک مخاطب هم با یک اثر دو ادراک متفاوت دارد که باید در انتها به این موارد اشاره کرد.

وی به نقاط قوت و ضعف کتاب هم اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست باید به حریت کتاب اشاره کرد. گویی نویسنده مصر نیست کتاب‌های مشابه داخلی و بین‌المللی را ببیند. وقتی این کتاب به دست من رسید یاد کتاب «خبر و خبررسانی در قرآن کریم» اثر علیرضا پویا  افتادم. دوست داشتم ببینم نسبتی از آن در این کتاب می‌یابم یا نه، اما ندیدم. اگر هم نویسنده آن کتاب را خوانده نخواسته در این اثر به آن ارجاع دهد. این که کتاب از جنس حر و آزاده‌وار بوده و پیش می‌رود، خوب است، اما نسبتش با روزنامه‌نگاری کم‌رنگ است. تقاضای ما این است آقای مهدیان سلوکی را که شروع کرده با کتاب آتی به تنویر علمی برسد.

وی به دو شخصیت حقیقی و حقوقی محسن مهدیان مؤلف کتاب اشاره کرد و گفت: ما محسن مهدیانی داریم که در خبرگزاری فارس با یک جایگاه حقوقی کار می‌کند و یک شخصیت حقیقی که از دهه ۷۰ می‌شناسم. امروز که در مسیر به این مراسم می‌آمد خبرگزاری فارس، را مدام چک می‌کردم تا ببینم با ادراک من نسبت به این کتاب چگونه است. حس خوبی داشتم چون سوگیرانه اخبار را رصد کردم و دیدم همانی است که باید باشد. امیدوارم خبرگزاری فارس پیشگام باشد و نمونه علمی و عملی خبر خوب را در آزمون و سنجشی بزرگ به نام انتخابات که در پیش داریم ببینیم. این نگاه حکمت‌آلود در آ‌‌نجا باید منعکس شود همان جا که از خبر خوب گاهی فاصله می‌گیریم.

حسینی با بیان این که مخاطب باید اعتلا یابد تا هر چیزی را نپذیرد، تصریح کرد: نکته مهم دیگر در کتاب که قابل تامل است فهم نسبت مردم با انقلاب است، باورم نمی‌شد در این بخش نویسنده صریح ورود کند. اما بخش جذاب و سوال بر انگیز کتاب همین جا بود این که ما آب را در آسیاب چه سلبریتی نریزیم.

وی در خاتمه سخنان خود گفت: این کتاب در حوزه نظر و عمل باید امتداد داشته باشد. توقع ما از خبرگزاری فارس، همین نگاه مسئولانه است؛ اما توصیه‌ای در پایان به دوستانم می‌کنم و آن این که بی مسأله کتاب نخوانید. اگر سؤال دارید کتاب بخوانید.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرآن رسانه عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت خبرگزاری فارس اطلاع رسانی صفار هرندی قرآن کریم فتوت نامه رسانی ها خبر خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند

به گزارش آخرین‌نیوز به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج، آیت‌الله حسینی همدانی در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی رحمه‌الله علیه کرج بابیان اینکه ۱۵ اردیبهشت مصادف با ۲۵ شوال سالگشت شهادت رئیس مذهب، امام جعفر صادق ‌علیه‌السلام‌ را به ‌همه ‌شما تسلیت عرض می‌کنم، بیان داشت: شخصیت مبارک امام‌ صادق‌ علیه‌السلام طوری بود که مخالفان هم او را مدح می‌کردند. مرحوم اسد حیدر از پژوهشگران شیعه عراقی، کتابی دارد به نام «الامام الصادق و المذاهب الاربعه» در چند جلد. در بخشی از کتاب، سخنان افرادی که امام صادق را قبول ندارند و حتی مخالفت ‌هم هستند را آورده که از امام تعریف کرده‌اند؛ مثلاً مالک بن انس که رئیس مذهب مالکیه اهل سنت است و قاعدتاً امام را به‌عنوان امام قبول ندارد می‌گوید: «فاضل‌تر، داناتر، عابدتر و پارساتر از جعفر صادق را نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه حتی‌ در تصور کسی آمده است». هرکسی به سراغ امام صادق رفت، او را جز به این حالات ندیده است: «إِمَّا صَائِماً وَ إِمَّا قَائِماً وَ إِمَّا ذاکراً»؛ یا در حال روزه یا نماز یا ذکر.

وی در ادامه افزود: مرحوم ثقه الاسلام کلینی، در کتاب روضه کافی که یک جلد از هشت جلد کافی را تشکیل می‌دهد، در اولین حدیث نقل نامه‌ای طولانی از ناحیه مبارک امام صادق علیه‌السلام به اصحابشان را آورده است. در اهمیت نامه راوی که اسماعیل ‌بن جابر است می‌گوید: «امام به اصحاب خود دستور داد که آن را به یکدیگر درس بدهند و در آن نگاه کنند و از یاد نبرند و بدان عمل کنند. اصحاب نیز این نامه را در جاى نمازهاى خود در خانه‌هایشان گذارده بودند و چون از نماز فراغت می‌یافتند در آن مى‌نگریستند».

امام‌جمعه کرج در ادامه بابیان اینکه مفاد نامه بسیار جذاب و الگوی سبک زندگی مسلمان در همه ابعاد است برای کسی که می‌خواهد زندگی‌اش برمدار دین باشد، گفت: در بخش اول آن به رابطه انسان با خدا پرداخته، مثل اهتمام داشتن به تهلیل و تسبیح و تقدیس خدا و خاکسار بودن، عافیت خواهی از خداوند، اهتمام زیاد به دعا داشتن، اهتمام به نمازهای روزانه داشتن، حقوق الهی را ترک نکردن، ولایت خدا و رسول خدا و مؤمنان را داشتن و از دشمنان تبری جستن، وفای به عهد داشتن، دوری جستن از حرام الهی و در بخش دوم به رابطه انسان با دیگران پرداخته مثل حفظ آرامش و وقار در ارتباط با دیگران، حفظ حیا، خوش‌رفتاری با مخالفان، برخورد نیکو با بدرفتاری‌ها داشتن، زیر پا نگذاشتن حق، حفظ زبان از تهمت و بدگویی و دشمنی و خیرخواهی داشتن و… بخش سوم هم به رابطه انسان با خودش اشاره فرموده، مثلاً رعایت تقوا، دور بودن ازآنچه خداوند بر حذر داشته، نیکی کردن به جسم و جان، اطاعت از خدا و … .

ایران از کشوری که در دوران طاغوت وابسته کامل بود به قدرتی منطقهای تبدیل شد

آیت‌الله حسینی همدانی در بخش دیگری بابیان اینکه ۱۶ اردیبهشت سال ۷۴ آمریکای پلید علیه ایران اعلام تحریم همه‌جانبه کرد و سال ۹۷ هم از برجام خارج شد، گفت: این کارها به همراه صدها کار دیگر برای این بود که ایران را به‌زانو درآورد، به انزوا بکشاند و سلطه خودش را دوباره بر ایران حاکم کند؛ اما ایران به فضل الهی از کشوری که در دوران طاغوت وابسته کامل بود به قدرتی منطقه‌ای تبدیل شد. قدرت بازدارندگی‌اش از مرزهای جغرافیائی‌اش فراتر رفت. در مقابل بزرگ‌ترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان، بااینکه منابع انسانی و اقتصادی لازم را نداشت تا امروز ایستاده و از عزت و افتخارات کسب‌شده باصلابت پاسداری می‌کند؛ و اگر لازم باشد از درون خاک خود، دشمن را در کیلومترها آن‌طرف‌تر موردحمله قرار می‌دهد تا فکر جسارت دیگری را نکند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه همه این‌ها به برکت تبعیت از تعالیم و دستورات قرآن و عترت سلام‌الله‌علیهم و رهبری‌های پرورش‌یافته مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام است، عنوان کرد: امام صادق علیه‌السلام و دیگر ائمه یاد داده‌اند که در مسائل پیشرو چگونه باید عمل کرد. ما شاگردان مکتب امام صادقیم و او در همه مسائل به ما آموزش داده. مثلاً فرمود: «عاقل کسی ‌است ‌که اگر مواجهه با دو شر شد خیر الشرین را انتخاب کند».

تربیتشدگان مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام از سیاستهای عقلائی برخوردارند

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز بابیان اینکه شما طول مدت رهبری حضرت آقا را ملاحظه بفرمایید تا نحوه انتخاب‌های ایشان که همه عقلانی بوده را ببینید، گفت: دوراهی‌های سختی که به وجود آمده و کار درست انتخاب‌شده و کشور نجات پیداکرده است. مثلاً سال ۶۹ عراق به کویت حمله کرد. بعضی جریانات سیاسی و بعضی از نخبگان از آقا درخواست داشتند که با صدام حسین در این زمینه همکاری شود. مجمع روحانیون مبارز بیانیه داد و از شورای امنیت ملی درخواست کرد که ایران، به نفع عراق وارد جنگ شود. متن بیانیه را باید بخوانید. بعضی از افراد درجه‌یک جریان اصلاحات که نمی‌خواهم اسم ببرم، رسماً درخواست ورود ایران به جنگ را داشتند. یکی از همین سران در دیدار با دانشجویان دانشگاه تهران گفت: «این جنگ، فرصتى تاریخى براى حمله به اسرائیل به وجود آورده بود که از دست رفت… وظیفه ما این بود که به هر طریق ممکن، سمت‌وسوی جنگ را عوض‌ مى‌کردیم. ما مى‌بایست‌ در سیاست‌ خارجى‌ و مواضعمان در قبال عراق، این نکته محورى را نصب العین قرار دهیم».

آیت‌الله حسینی همدانی ادامه داد: یا یکی دیگر از همین طیف در ۳۰ دى ۱۳۶۹ در مجلس، صدام را خالد بن ولید دانست و خیلی با حرارت گفت: «بگذار باعزت و شرف زندگى کنیم و بمیریم. زندگى زیر سایه سرنیزه‌هاى آمریکا براى ما ذلت است و اسارت است و ننگ است». حضرت آقا بعد از تحلیل اوضاع و اهداف حمله و دقت در اطراف قضیه به این جمع‌بندی رسیدند که ورود ایران به این جنگ، آینده روشنى ندارد و شاید آمریکا جنگ را براى کشاندن ایران به جنگ دیگرى طراحى کرده باشد؛ و اشغال کویت از سوى عراق و حمله آمریکا، هر دو را محکوم کردند؛ و فرمودند: «ما تجاوز را، هم از صدام و هم از آمریکا، به‌شدت محکوم مى‌کنیم». بعد هم باز روی همین موضع محکم ایستادند و اجازه ورود ایران به جنگ را ندادند. بعد مدتی معلوم شد تحلیل و محاسبه ایشان از حمله عراق به کویت و حمله آمریکا به عراق، جنگ حق و باطل نیست؛ بلکه جنگ دوتا طاغوت باهم است و وارد عرصه نشدند و ایران را حفظ کردند. این آن عقلانیتی است که امام صادق می‌فرماید پیروان من باید داشته باشند و یاد بگیرند بخصوص در سطح مدیران عالی جامعه.

وی افزود: قصه داعش در عراق که پیش آمد، آمریکا از ایران خواست بیا باهم علیه تروریسم بجنگیم. حضرت آقا رد کردند که تو خودت حامی تروریستی ما اگر بخواهیم مستقلاً می‌جنگیم؛ که خدای تعالی قاسم سلیمانی را با اولیای خودش محشور کند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز تأکید کرد: این‌ها را عرض کردم و موارد دیگر که بیان نشد که بگویم همان‌طور که اهل‌بیت ساسه ‌العباد هستند و بهترین سیاست‌ها را دارند، تربیت‌شدگان‌ مکتبشان ‌هم‌ از سیاست‌های ‌عقلائی ‌برخوردارند. آقا دستور دادند کرانه باختری برای نجات خودش باید مسلح بشود و ایران گروه‌های مقاومت در سراسر عالم را حمایت می‌کند. نتیجه شد این زلزله عظیمی که می‌بینید کاخ‌های ستم در حال فروریختن است. امروز مسئله مهم و اول دنیا شد فلسطین و غزه و همه مردم دنیا مثل شما و به زبان شما فریادشان مرگ بر اسرائیل است.

هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند

آیت‌الله حسینی همدانی با اشاره به اینکه یهودیان طرفدار فلسطین وارد کاخ سفید شده‌اند و تحصن راه انداخته‌اند، گفت: این یعنی مقدمه پایان. آقا قبلاً به دانشجویان اروپا و آمریکا نامه داده بودند و به آینده امیدوارشان کرده بودند. امروز ‌ببینید این جنبش دانشجوئی بزرگی که در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا راه افتاده و کشورهای دیگر هم یکی‌یکی می‌پیوندند، دانشجویان دانشگاه‌های ژاپن هم همراه شدند؛ اما متأسفانه هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند و ساکت‌اند.

دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند / هیچ‌کدام از رسانههایشان نمیتوانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند / شکاف بین دولت و ملت آمریکا کاملاً مشهود است

وی با تأکید بر اینکه دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند، گفت: سال‌های سال، غربی‌ها لیبرال دموکراسی و اومانیسم و ده‌ها ایسم دیگر را برای زندگی بهتر و آزاد به رخ جهان می‌کشیدند، اما این طوفانِ جنبش دانشجوئی که به پا شده همه آن‌ها را به باد داده و نابود کرده و هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند. امروز کسانی که در خیابان‌های آمریکا علیه صهیونیسم و به دفاع از مظلومین فلسطین آمده‌اند، نخبه‌ها و فرهیختگان و اساتید هستند و نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری که سال‌ها انجام دادند تا ظلمِ به فلسطین دیده نشود، جواب نداده است و شکاف بین دولت و ملت آمریکا کاملاً مشهود است.

خطیب نماز جمعه کرج خاطرنشان ساخت: صدای آن خانمی که فریاد می‌زد من یک فیلسوفم و پلیس او را کتک می‌زد را باید هزاران ‌بار برای آن ‌احمق‌های ‌غرب‌زده داخلی آمریکا پرست که تا فرصتی پیدا می‌کنند حرف‌های غربی‌ها را قی می‌کنند و این روزها لال شده‌اند، مکرر در مکرر برای آن‌ها گذاشت و گفت آیا آن دموکراسی و آزادی بیان و … که تعریف می‌کردید این بود؟ چرا به دفاع از دانشمندان و پرفسورهایی که در تجمعات کتک خوردند و بازداشت شدند از اربابانتان بازخواست نمی‌کنید؟ چرا از آزادی بیان و عقیده چیزی نمی‌گویید؟

مردم ما امروز با اطمینان بیشتر آمریکا را لعن میکنند

آیت‌الله حسینی همدانی در ادامه اذعان داشت: آن‌وقت بی‌بی‌سی که خود آتش بیار معرکه و سلاح دهنده به اسرائیل است، برای اینکه افکار عمومی را منحرف کند برای ایران قصه‌هایی درست می‌کند که خودش در دام آن گرفتار می‌شود. وعده صادق چهره‌های واقعی شما را صادقانه به عالم نشان داد و مردم ما امروز با اطمینان بیشتر آمریکا را لعن می‌کنند.

وی بابیان اینکه وعده صادق آب به خانه مورچه ریخت، گفت: همه آن‌ها باهم بد شدند یا در حال استعفا هستند که خودش پیروزی است؛ و این اعتراضات دانشجویی همه عرصه‌ها را بر آن‌ها تنگ‌تر کرده است. اگر بخواهند بعد از بیش از دویست روز بدون اینکه اسرا را آزادکرده باشند و یا حماس را نابود کرده باشند آتش‌بس را بپذیرند، شکست دیگری بزرگ‌تر از قبل را پذیرفته‌اند.

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز بابیان اینکه می‌گویند دیوان‌ بین‌المللی ‌دادگستری قصد محکومیت و بازداشت این مردک پست‌فطرت جلاد را دارد، گفت: این باید زودتر می‌شد؛ اما لازم است درست ببیند و پاسخ دهد آیا رژیم جعلی و منحوسی که نسل‌کشی کرده و تا امروز بیش از ۱۰۰ هزار نفر را کشته و زخمی و مفقودالاثر کرده جنایت‌کار جنگی نیست، پس چیست؟ از بعضی این سازمان‌ها برمی‌آید و بعید نیست که او را کاندیدای جایزه صلح نوبل هم بکنند. این را هم باید عرض کنیم که سازمان‌های بین‌المللی باید حواسشان باشد که فقط اسرائیل جنایتکار جنگی نیست؛ بلکه همه‌کسانی که به او اسلحه دادند، تشویق کردند، حمایت کردند و فضا را برای جنایات او آماده کردند جنایتکار جنگی‌اند.

باید دستورات روی زمین‌مانده رهبر معظم انقلاب را مطالبه گری کرد

آیت‌الله حسینی همدانی در بخش دیگری عنوان کرد: مواردی پیش می‌آید که رهبر معظم انقلاب در جلسه رسمی و عمومی به مطلبی اشاره می‌کنند و از موضوعی به خاطر کم‌کاری و مسامحه شخص یا دستگاهی، منافعی از ملت و جامعه هدررفته و خساراتی را به بار آورده، گلگی می‌کنند. سؤال بنده این است چرا در این مواقع مدعی‌العموم و دستگاه قضا به‌سرعت وارد عمل نمی‌شود برای استیفای حق مردم؟ مثل همین نکته‌ای که چند روز قبل راجع به سند تحول آموزش‌وپرورش فرمودند که بالاخره با ممانعت عده‌ای انجام‌نشده و امثال این‌ها که به نظرم باید جدی دستورات روی زمین‌مانده رهبر معظم انقلاب را مطالبه گری کرد.

اگر ما برنامه و طرح برای کارهای اساسی نداشته باشیم خسران قطعی است

وی در بخش دیگری بابیان اینکه فرصت‌ها به‌سرعت از دست می‌رود و اگر ما برنامه و طرح برای کارهای اساسی نداشته باشیم خسران قطعی است، گفت: دولت محترم توجه داشته باشد، ماه دوم سال به نیمه رسید و هنوز طرح و ایده‌ای برای مشارکت مردم در جهش تولید و مسائل اقتصادی ارائه نشده است. لااقل در استان، عزیزان برای ‌مشارکت‌ مردم‌ طرح بدهند تا کار به‌سرعت شروع شود و پیش برود.

رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان البرز با تأکید بر اینکه کشور و نظام ما اسلامی است و باید دستورات و مقررات اسلام به‌خصوص آن‌هایی که جنبه اجتماعی و عمومی پیدا می‌کند رعایت شود، گفت: یکی از آن‌ها بحث عفاف و حجاب است که در حال اجراست؛ تشکر و حمایت می‌کنیم. جلسه قبله هم راجع به آن صحبت کردم. همه هم باید حمایت کنند. از سردار بزرگوار فراجا سردار رادان، از نیروهای میانی در استان خودمان و از فرماندهی محترم ناجا و همه دوستانی که در این زمینه دارند تلاش می‌کنند تشکر می‌کنیم.

در برابر قانون فرقی بین افراد نیست

آیت‌الله حسینی همدانی افزود: مسئله بعدی بحث عدم رعایت مواردی است که خدای تعالی حرام اعلام کرده و برای آن‌ها حد قرار داده و در قانون هم ممنوع اعلام‌شده است؛ مثل شرب خمر و مشروبات الکلی که برای بار اول ۸۰ ضربه شلاق دارد. عده‌ای تلاش می‌کنند احکام الهی در جامعه رعایت نشود و بعضی خلاف‌ها را عادی جلوه می‌دهند تا فراگیر شود. اینجا مسئولین مربوطه باید به جد ورود کنند و از تخریب جامعه جلوگیری کنند. شارع مقدس می‌خواهد جامعه را حفظ کند که برای این‌ها حد قرار داده. در برابر قانون هم فرقی بین افراد نیست؛ منصبی داشته باشد یا مسئولیتی داشته باشد. حدود الهی را بعضی‌ها می‌خواهند ماست‌مالی کنند و در جامعه نادیده بگیرند. نمی‌شود؛ باید انجام بگیرد.

مرحله دوم انتخابات مثل مرحله اول مهم است

وی در بخش دیگری با اشاره به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: ان‌شاءالله هفته آینده در انتخابات دوستان شرکت می‌کنید. محکم شرکت کنید و کم نگیرید که مثل مرحله اول مهم است. نمی‌شود که کسی در مرحله اول چند هزار رأی آورده باشد و در مرحله دوم کمتر از مرحله اول رأی بیاورد. دوستان خیلی قوی شرکت کنند. باز عده‌ای گفتند بنده از کسی حمایت می‌کنم، قطعاً دروغ است. خودتان بررسی کنید. حرف کسانی که به هر طریقی ارتباطی با بنده دارند یا داشته‌اند در مورد انتخابات لااقل به من مربوط نیست و هرگونه انتسابی را تکذیب می‌کنم.

امام‌جمعه کرج در خاتمه گفت: در کتاب شریف منتهی‌الآمال از ابوحمزه ثمالی نقل می‌کند که کنار بقیع سوار بر شتر ایستاده بودم. پیکی آمد و گفت: ای ابوحمزه، مولایت را اجابت کن. خودم را به سرور و مولایم، امام صادق علیه‌السلام، رساندم. همین‌که چشم حضرت به من افتاد فرمودند: وقتی تو را می‌بینم احساس راحتی می‌کنم؛ یعنی تو را که می‌بینم شاد می‌شوم. سؤال: آیا در این زمان امام عصر علیه‌السلام با دیدن ما خوشحال خواهد شد؟ امام صادق علیه‌السلام فرمود: چه شده است شما را که رسول خدا را ناراحت می‌کنید؟ شخصی پرسید: چگونه او را ناراحت می‌کنیم؟ حضرت فرمودند: آیا نمی‌دانید کارهای شما به محضر ایشان عرضه می‌شود؟ وقتی معصیتی در اعمالتان ببینند، ناراحت می‌شوند. رسول خدا را ناراحت نکنید بلکه او را با کارهای خوبتان شاد کنید. بدانیم اعمال ما به حضرت ولی‌عصر عرضه خواهد شد سعی کنیم امام را از خود ناراحت نکنیم.

دیگر خبرها

  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • رسانه‌ها به مساله مطالعه ضریب بدهند
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ثبت نام نمایندگان رسانه‌ها به منظور پوشش دیدار ایران و ازبکستان
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • تصویر پوشش متفاوت دختران ایران در کنکور ۵۰ سال قبل | چند تست بزنید!
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند