Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@09:35:41 GMT

سید بشیر حسینی کتابی درباره نهج‌البلاغه نوشت

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۹۰۰۶

سید بشیر حسینی کتابی درباره نهج‌البلاغه نوشت

کتاب «حرفی به قدر کفایت (الگوی ارتباطات کلامی در نهج‌البلاغه)» نوشته حمید شکری اویلق و سید بشیر حسینی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛کتاب «حرفی به قدر کفایت (الگوی ارتباطات کلامی در نهج‌البلاغه)» نوشته حمید شکری اویلق و سید بشیر حسینی به‌تازگی و همزمان با عید غدیر خم، توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این‌اثر تلاش شده تقریبا تمامی نقطه‌نظرات حضرت علی (ع) درباره پدیده ارتباط کلامی و نیز شیوه‌های ارتباط کلامی ایشان بر اساس تحلیل محتوای کیفی، جمع آوری و تحلیل شود. به ادعای نویسندگان اثر می‌توان گفت این‌کتاب اولین اثری است که علوم ارتباطات را به نهج البلاغه پیوند می‌زند و از دل آن، سعی در ارائه مدلی به‌عنوان  پدیده ارتباط کلامی دارد.

این کتاب شامل سه فصل کلی و مرتبط است که عناوین‌شان به‌ترتیب عبارت است از: «تحلیل و پردازش مضامین مرتبط با ارتباطات کلامی نهج‌البلاغه»، «مفاهیم، تعاریف و دیدگاه‌های نظری» و «استنباط و تدوین مدلی برای ارتباطات کلامی».

در فصل اول تمام اطلاعات، داده‌ها و واحدهای معنایی مورد نظر و مطلوب همراه با تحلیل مضمونی نسبتا ساده و خلاصه استخراج، جمع بندی، کدگذاری و دسته‌بندی شده‌اند.

در فصل دوم هم مفاهیم، تعاریف، دیدگاه‌ها و نظریات مرتبط با موضوع ارتباط، ارتباط کلامی، مدل‌های ارتباطی، که حاصل تفکر اندیشمندان شهیر بوده‌اند ارائه شده‌اند تا درباره ادبیات نظری موجود و دیدگاه‌های مختلف در حیطه موضوع و یافته‌های کتاب آگاهی و شناخت بهتر و کامل‌تری پیدا شود. در واقع در فصل اول، نگاه، نگرش و تعریف حضرت امیر (ع) از موضوع کتاب ارائه و در فصل دوم بر این‌موضوع تمرکز شده که اندیشمندان و عالمان متخصص در این‌زمینه چه نظر و تعاریفی دارند.

سومین فصل کتاب «حرفی به قدر کفایت» هم با تکیه بر مطالب دو فصل پیشین، عصاره‌ یافته‌ها و جمع‌بندی بحث ارتباط کلامی در قالب مدل استنباطی و اکتشافی است. 

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

در بخش دلالت‌های گفتاری اشاره شد که موضوعیت اخلاق در کنار مضمون ارتباطی درخصوص شیوه‌های ارتباطی هم صادق و قابل طرح است؛ چراکه خود تکنیک ارتباطی یا همان نحوه ارائه پیام، بخشی از پیام ارتباط‌گر خواهد بود و عملا پیام‌ساز است. درنتیجه شیوه و تکنیک، یک‌جزء خنثی و بی‌اثر قلمداد نمی‌شود.

وقتی فرد جوانی به یک کهن‌سال همان‌گونه ارتباط برقرار می‌کند که به اعضای خانواده خود؛ ما این شکل از ارتباط و پیام را از منظر اخلاق نادرست تعبیر می‌کنیم. اما در اینجا نقطه نقد ما و نقطه اتهام ما، مضمون ارتباط که همان کلمه و نماد قراردادی نیست؛ بلکه نقد ما متوجه شیوه ارتباط فرد و نحوه پیام اوست. چراکه نحوه ارائه و تکنیک ارتباطی در تعامل با مضمون خود پیام‌ساز می‌شود و معانی متفاوت را تداعی می‌کند.

نکته استنتاجی آخر از بخش دلالت‌های عملی این است که هرکسی شیوه ارتباطی مخصوص به خود را دارد و این شیوه ارتباطی منحصربه‌فرد مرهون عوامل بسیاری است که به یک بخش از آن‌ها ذیل مقوله عوامل تاثیرگذار اشاره شد. در حالت کلی شیوه ارتباطی هر فردی متاثر از چهار عامل کلی شخصیت خود منبع، مخاطب، پیام و محیط ارتباطی است.

این‌کتاب با ۲۹۲ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ارتباطات کلامی ارتباط کلامی نهج البلاغه شیوه ارتباط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد

عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه شهرستان اردل تنها شهرستانی است که جاده چهارخطه ندارد، توسعه راه‌های ارتباطی این شهرستان و اجرای جاده چهارخطه بابد در دستور کار قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حمید جهانگیری در اجلاس شورای اسلامی استان با اشاره به لزوم اجرای چهار خطه در شهرستان اردل، اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرستان اردل تنها شهرستان استان است که جاده چهارخطه ندارد، توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل باید در دستور کار قرار گیرد.

نماینده شهرستان اردل در شورای اسلامی استان و عضو شورای اسلامی استان افزود: با توجه به پتانسیل‌ها و وسعت شهرستان اردل و بالا بودن هزینه‌های اجرای طرح‌های کشاورزی و آبیاری، درخواست می‌شود طرح‌های کشاورزی شهرستان اردل در طرح‌های ملی قرار گیرند.

جعفر عسگری، نماینده شهرستان کوهرنگ و دیگر عضو شورای اسلامی استان نیز در این اجلاس، اظهار داشت: با توجه به زیرسازی دو کیلومتر جاده سیف آباد اله یاری، دم تنگ کرایی، دهگر و جمال آباد شامنصوری در شهرستان کوهرنگ، اجرای کامل آسفالت آن باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: تکمیل ساختمان بخشداری دوآب‌صمصامی و تخصیص اعتبار به منظور آسفالت جاده‌های آنتنی روستاهای بازفت لازم است توجه شود. همچنین تکمیل پروژه تونل حونی و آسفالت جاده‌های آنتنی روستاهای بازفت نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.

عسگری با اشاره به افزایش مهاجرت معکوس و وجود زمین‌های اشخاص خارج از طرح هادی، گفت: بازنگری پیش از موعد طرح های هادی در شهرستان کوهرنگ از ضروریات است. تخصیص اعتبارات استان در 6 ماهه اول سال با توجه به سرما و تعطیلی پروژه‌های عمرانی در 6 ماهه دوم باید در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • حدیث روز | آیا چشم زخم وجود دارد؟
  • بانوی با فضیلت / بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه
  • پیام خداحافظی سرآسیایی با باشگاه سایپا
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • شیوه جدید وقت تلف کردن دروازه‌بان در فوتبال رومانی / فیلم
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است